iPad och jag

Ledig efter denna mentalt hektiska tid. Har välbehövt spenderat dagen i soffan efter ofrivilligt uppvaknande av borr i grannens vägg. Jag som borde sovit länge, länge, steg alltså upp klockan nio med vrede i sinnet. Butiken är numera Expert, och inte Onoff. Ingen speciell känsla just nu för det. Veckan har gjort mig emotionellt instabil, och det lär fortsätta minst en vecka till. Vi har stängt och ska styra upp det rådande kaoset. Tänk så det kan gå.

Vad STÄMMER egentligen

Jag famlar mellan två åsikter här. Åsikterna handlar om oss människor. Antingen famlar jag i åsikten om att alla generellt sett är "likadana", eller så etsas åsikten om att vi alla är "olika" fast. Vilken åsikt hjärnan än fokuserar på av dessa två, så tror jag ena sekunden att den första är den sanna, men i andra sekunden att den andra är den enda rätta. Vad stämmer? MÅSTE något stämma?


"BRIS"

Skepsisen gentemot hjälporganisationer som exempelvis Rädda Barnen och BRIS växer. Frågan är varför? Mitt kritiska sinne har väl inte utblommat, tänker jag. Som att det vore någon grund för misstron. Men jag kan inte tro att det är endast godhet som genomsyrar dessa så kallade "godhjärtade föreningar". Jag kan inte tro det. Det är något finstilt någonstans som döljs för oss. Det MÅSTE vara det.
JH

RSS 2.0