Bra anledningar till att inte äta middag

och istället dricka te och kaffe.
1. Under natten bränns fettet man redan har bort istället för att kriga mot fettet man satt i sig under middagen.
2. Frukosten är mycket godare dagen efter

Detta kom på tal i samband med att med mina arbetstider är 17-21 och under tiden dricker jag så jävla mycket te och wiener melange med en sukett och två små burkar mjölk. Det ÄR gott.

Nu är jag hos Tove på 24an, hon sitter till höger om mig och äter kyckling med en gaffel. Min buss till jobbet går om 35 minuter, jag är fan taggad.

/ Holtz


Det kom ett brev...

"Veckans knasigaste" är inskickat av Agnes Snickare.Hej vad sa du att?
Jag har något att visa som ni nog kommer tycka är roligt och intressant och kanske förtjänar en plats i "veckans knasigaste" Jag gillar att lösa korsord på kvällen som sängfösare. Men igår stötte på nåt i krysset som nästan fick mig att hoppa upp ur sängen...


Uppmärksamma Agnes Snickare fann detta i DN:s korsord 28/9.

så jävla 2009 asså

Är inne på Arbetsförmedlingen och checkar Jobb utan krav på erfarenhet som är Inkomna senaste dygnet. Plötsligt känns år 2009 så jävla lätt och enkelt! För att vara taxichauffär krävs idag ingen erfarenhet, och på Sea Kafé och Matsal Baltazar i Stockholm krävs heller ingen erfarenhet för att vara kock. Om jag förstår samhällets situation rätt så är det väl inte arbetslösa det är lågkonja på, men trots detta; länge leve denna spontanitet bland de svenska arbetsgivarna!Julius hjärna är lysande!

/ Holtz


GOD KVÄLL!

Att skapa diskussion med sina läsare.
Jag har någonting att skriva om, men om det är vettigt avgör varje egen individ själv. Jag tycker att det är vettigt för det stimulerar mitt vokabulär, när jag streamar från hjärnan till mina pianofingrar, när jag reflekterar om dagen i sig. Eller hur kan en dag "vara"? Det är ju jag som ÄR och GÖR, min person och fysik. Det är inte DAGEN som GÖR eller ÄR.

Ingen jag vet är kritisk vad gäller uttryck och citat, för det finns något betydlig statur vi inte benämner vad gäller detta, speciellt citat. Ett citat är ett citat. Med eller utan innebörd och syfte, folk skiter i. Men när man granskar och ÄR källskritisk (ha ha jag skrev SJÄLVKRITISK först, men insåg mitt misstag och skrev sedan det rätta ordet) tar man ställning. Ingen gör det. VARFÖR är en jävligt bra fråga. Sen har jag också kommit fram till att allting är individuellt. ALLT!

/ Holtz 

på face

Stör mig på alla jävla skära-sig-i-armen-varningar på allas statusar på facebook. Vad fan skriver folk typ poesi DÄR för? "Vill skriva vackra fina rader som ska ge insikt till livet". GE ER!

/jenny

thank big bang for music

http://open.spotify.com/track/1JE4ggLK8P2ZGyldkBqVke 

http://open.spotify.com/track/3kiQd3lkSTcMh0kJmaTV6H

http://open.spotify.com/track/37KiqJuaMXQWWra2KKcrfX

hitta zoomig nasal-låten!

Sen vore det ännu bättre om någon vet vad låten i Zoomig Nasal-reklamen heter eller kan fiffla fram den på något sätt. Har kollat på reklammusik.se och youtube, men finner den inte./ Holtz

bredbandsbolaget

Ni vet den där reklamen om Bredbandsbolaget där två tanter sitter och battlar om fördelarna med vad de representerar (alltså Bredbandsbolaget). De försöker efterlikna Parlamentet skulle jag tro. Sista kommentaren som den ena tanten fäller är:
Bredband LARGE, sitter du ner eller står du upp?

Hur många gånger som helst har jag verkligen FÖRSÖKT förstå och SPÅNAT på idéer och UTBYTT TANKAR med mig själv om vad fan de menar. Är det roligt? Har kommentaren något bakomliggande syfte? Jag förstår verkligen inte. Om du vet vad som menas vore det riktigt kul om du kunde berätta det för mig.


/ Holtz

jag har ett problem

Jag vet inte hur det skedde eller när, men jag att det har varit såhär en längre tid nu. Jag måste få problemet ur mig och öppet redovisa mig irritation över mitt högra öga. Min ögonfransrad kan jämföras med en DNA-spiral med ett fuckat gensnitt. Vart det bråkig gensnittet är kan ni skåda på bilderna nedan:

Utan Mascara


 
Med mascaraFyfan! Jag VET att ni som använder mascara inser hur ett sådant här problem kan störa en själv. Spelar ingen roll om jag skippar mascara heller eftersom att det inte blir bättre utan. Måste genmodifieras!
Dagens hora går till det oerhört störande franspartiet, ha ha!

/ Holtz

finner.inga.ord.hahahah jag orkar inte hahahahahahahahahahaha

/ jenny

lördagsHa ha! Hur posar kattskrället, EGENTLIGEN?

the big gang theory

Oftast umgås man med folk som är likasinnade. Ni vet "lika barn leka bäst". Om man är helt dum i huvudet borde alltså personerna runtom den personen som ÄR dum i huvudet också vara helt körda. På det sättet har flera umgängeskretsar uppstått, speciellt i vår kära kranskommun Tyresö. Någon enstaka individ drar sig ur, men resten av gruppen består. Normerna inom gruppen är abnormala och avvikande. Känner så jävla skönt att aldrig någonsin beblandas med en sådan grupp! Seger!


/ Holtz

tanken som slår mig hårt

Om man hör av sig till en person, och sedan träffar personen samma kväll, men inte hälsar, hur tänker man då? Varför hälsar man inte? Är man helt dum i huvudet eller vad?

/ Holtz


Dum, dummare, Anna AnkaVilken jävla tabbe. Ni vet Anna Anka... hon spelade tydligen bikini girl 1 i Dum, dummare år 1994. Men helt sjukt!!!
checka klippet och se själva!

"Hej allihopa!" till två pers!!!? faaaaan va vi garvar här. regissören har ju uppenbarligen gjort ett misstag, och då att hon inte ens ifrågasätter manuset

/ tove och jerre-merre


hellre té

Men fy fan just nu bränner det på bra i min mun.
Jag är ingen sån där tea-lover som VISSA ANDRA!!!!!!! utan föredrar i så fall något med lite mer smak. varma koppen är gott, men det gillas inte av GI-resenärerna, vars tåg jag nu åter igen hoppar på. Så vad gör jag? Slår på vattenkokaren. Öppnar ett nudelpaket men plockar bara ut smaksättningen. "MMMmmm, god buljong på kvällen" TRODDE JAG! Såklart är det en jävel med currysmak. skitstark....

/ tove


Kul på tyresö kommun

Hänger inne på tyresö kommun, en äldre tant tycker att personalen stjälper istället för hjälper. Hon skriker. Tyresö Kommun misshandlar sina medborgare.

/ Holtz

Ser ni molnet?Vilken jävla arkitektur! Naturen!

/ Holtz

Från mig till min vän Jojje :P :P :P

- Tjejen, du är så kaxig och söt. Gillar verkligen tjejer med attityd som du har, och ännu bättre att du gillar att mysa! kanontjej helt enkelt, käck och galen! helt craaaaaazy alltså! *blink*./ din mysvän jenny :P ;D


De vite mannen? Nä, den stora negerkvinnan

Två gånger har jag en längre tid vandrat runt som ett frågetecken. Allt på grund av Tracy Chapman och Nina Simone. Två kvinnor om man läser av deras namn. Två män om man hör deras röster. Detta har gjort mig KLUVEN. Jag har inte heller googlat deras identiteter när jag sagt att jag ska, så därav denna långa ovisshet. Men nu är det ju så att det ÄR två kvinnor med ofantliga röster. Nu vet jag liksom.

Tracy Chapman - All that you have is your soul
http://open.spotify.com/track/4bIJvPJUIZm4EDIoRqRNc1

Nina Simone - Feeling good

http://open.spotify.com/track/7htuBrBVdP7rxb3QOJZAid


/ Holtz

Mitt favorithalsband
Det här halsbandet fick jag på studenten av min älskade hjärteväninna och renodlade röjare Jennie Sahl, även känd som Jempie och Larran. Fan vad man kan sakna sin polare va! Men det är ju bara riktigt nice att veta att hon alltid finns där :D Jag har fan haft på mig halsbandet sedan dagen jag fick det. Just därför det ser lika slitet ut som en okunnig röjare dagen efter fest.

/ Holtz

msn-konversation med fröken holdosi

Anna säger:
jag länsar skrivbordet med blicken
ser inte
hittar itne


Älskar det.
/ Holtz

yes

Fan vad lycklig jag är! På Gullmarsplan igår stod det en kille som delade ut rabattkuponger. Det var 30% på valfri damtröja i min favoritbutik! Shoppa loss idag! ALLTSÅ YES/ Holtz

Misshandlad en lördagsmorgon

Kära vänner!
Sitter vid bordet i Issas kök och min högerarm håller på att stekas sönder på grund av en liten solstrimma som siktar in sig genom det öppna fönstret. Obalans! Blir slagen av olika tankar. Känner mig misshandlad. Tänker lite på mina yngre dagar, och hur jag lärde mig att man ABSOLUT INTE får lura sin kompis att en bil kommer bakom.  För när den väl dyker upp på riktigt, så har kompisen blivit lurad så jävla många gånger att kompisen inte reagerar. Och blir överkörd!

Tänker vidare.. på hur mycket tidningarna och all annan media bombar oss med alarmerande ting. Att vi exempelvis får cancer av det ena å det andra, att det och de är dödsfarliga och att allt vi förtär är obegripligt farligt. Men ingenting händer med oss, förutom att kanske fetman ökar. Vi bryr oss inte. Vi lyssnar knappt längre. Snart slutar vi väl oroa oss också. Men tänk, när den där riktigt jävla farliga krigsbakterien dyker upp och man VERKLIGEN DÖR om man endast SER den. Då kommer vi ju tro att det är ett jävla skämt som allt annat i världen.

Om median hade varit en terroristgrupp hade världen varit söndersprängd för länge sedan.

Puss på er
/ Holtan

ELLERHUR?

Våran nya header är för övrigt jävligt nice!!!!!!!!!!!!


Fredag

Det är dags för fredagsmys. Ordet mys är äckligt, inte för själva betydelsen utan ordet - Mys. Typ en mysfarbror. Usch. Tror jag ska spendera kvällen framför tvn, inge vidare röj alls. Taggar inför imorrn istället. Är dö-den-s trött!!!!!!!
/jennyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Bättre i Berlin!


Obehagligheten

Tänk på en barndomsupplevelse, känn lukten som om du var där. För du var ju där när det hände, eller hur? Hur skulle du annars minnas det? Men: DU VAR INTE DÄR när det hände. Inte en enda atom som du har i kroppen idag var där när händelsen ägde rum. Materia svävar från ett ställe till ett annat tillfälligt för att bilda JUST DIG. Vad du än är, inte är du det stoff som du är gjord av?

Så vad fan. Läs det om och om igen. Fan./ Holtz

Fredag

Idag gick jag upp klockan 8.00 för att åka till VCT, för att sedan möta Isabelle 10.30 i Slussen. Vi åkte till Rådmansgatan och pratade över en fika i några timmar och planerade framtiden. Efter var det Svanströms och Stadbiblioteket, men där slog en tanke mig som jag blev bombad av en vecka tidigare. Eller rättare sagt varje gång jag går till Pocketshoppen.  Det jag alltid självklart gör först är att bevandra vägen direkt till faktahyllan. FYFAN! tänkte jag, när jag skådade KORANEN och BIBELN PÅ 100 SIDOR, I FAKTAHYLLAN! De böckerna som ABSOLUT BORDE stå i FIKTIONHYLLAN.
Lugnade mig vid tanken inne på Stadsbiblioteket när jag fick papper på alla Richard Dawkin's böcker som jag ska kriga igenom kommande tiden, å det är ju skönt.

/ Holtz


Roligast just nu

Vet inte om jag är övertrött eller inte, men sitter just nu och garvar så jag gråter:

/anonym


Bilder från Mallorca


Viktig lägesrapport!/ JOHANNA HOLTZ


Vilka jävla idioter det finns

Ett av alla geniala stycken från Illusionen om Gud var något i form av en historia där det hängde tre tavlor i välkomsthallen på en förskola. Motiven visade Jesu födelse i barnform. Det var fyraåriga Shadbreet (sikh), Musharaff (muslim) och Adele (kristen) som hängde där. Under bilderna var det alltså textat med vilken religion de tillhörde.  Varken gulligt eller hjärtvärmande, snarande hjärtskärande.

Hur kan någon vettig, anständig människa acceptera och tycka att det är okej att beteckna fyraåriga barn me deras föräldrars inställning till teologiska frågor? Föräldrar som per automatik överför deras religion till sina barn, och andra som ACCEPTERAR detta. Helt SJUKT!

Tänk er ett likadant foto med textern utbytt till: "Shadbreet (ateist), Musharaff (agnostiker) och Adele (humanist). Det skulle ge upphov till inte så trevlig uppståndelse och majoriteten skulle REAGERA. Men det sker ju absolut inte när motiven speglar föräldrarnas påtvingan av sin gudsdyrkan på sina barn. Detta för att samhället har tillskrivit religionen en privilegierande status, som jag hatar.

Jag tror absolut inte på någon gud och det har jag aldrig förnekat utan sagt uttryckligen. Om man mot all förmodan skulle kunna kunna vara religiöst inom mig vore det den gränslösa beundran för världens konstruktion, så långt vår vetenskap kan uppenbara den.

/ Holtz

Comeback

Måndagsnatt var sista natten på Mallorca och Steffi skulle åka med planet några timmar innan mig, Denise och Eddie. Vaknade 03.00 av hennes väckarklocka, och blev förundrad: står det tusen paparazzis utanför? Nej, självklart inte. Det var världens åskväder och det blixtrade - detta är inte ett skämt - mer än 20 gånger i minuten. Åskan var KONSTANT! och blixtrarna även så. Tidigare på dagen hade vi även skådat en orkan till havs. Så nu har man sett en annan del av naturens sämre sidor.

Under resan läste jag äntligen ut Illusionen om Gud och Känslans intelligens. Började läsa böckerna för något år sedan men som den icke projektavslutare jag är kom det ungefär tio andra böcker emellan. Nu är dessa projekt i alla fall avslutade och jag säger att NI MÅSTE LÄSA ILLUSIONEN OM GUD!

/Holtz


Lägesrapport

Spillde nyss ut ett fullt glas vatten över hela min säng, precis i mitten av sängen också så att man inte ens kan lägga sig på andra sidan där det är torrt! vad mysigt såhär på kvällen innnan man snart ska sova, så det inte hinner torka! fan vad underbart! Det blev helt enkelt en vattensäng! HÖ HÖ.

Hora.

/jenny

fashion fades, style is eternal

tjena fashion freaks! gaaaaaah vilken underbar dag. jobb 11:30-19:00. sen blir det hem å packa väskan inför en veckas trip ner till jugoslavien! 15-20 grader, åh ge mig!

/ tove


Borttappat: LÖRDAG 12/9!!!!

Fy fan var jävligt taggad på hemmafest igår. Shaggy och jag var sega efter en hård laxmiddag, men planen var att tagga till, köra som fan och röja upp i någons hem. Men det var ingen som ville att vi skulle komma på deras fest så vi satsade krogen istället. Fixade oss som fan. Pratade med pp's vi skulle träffa ute. Var redo. Slog oss ner i soffan och kollade lite på bobby(the movie), drog lite vin. Somnade........................ vaknade upp denna morgon precis som vi hade gjort dagen innan. och lördagen var spårlöst försvunnen

/ tove


Dagens outfit

TYDLIGEN:Bild lånad från Josses blogg! Fyfan dagens outfit var tydligen trasigt! Fail att alla hade samma dag, helt ovetandes. Jaja skolans snyggaste brudar i alla fall!

/jenny

"Ja, se ungdomen nuförtiden!"

Man hör hur de vuxna
klagar på oss
och i diskussioner har de rätt förstås

De säger att ungdomen
har inget vett
de klagar på håret
och utséendet

Vi ungdomar borde
va' tacksamma blott
över allt av de vuxna
i världen vi fått

Men vad har vi barn
att va' tacksamma för
när de vuxna så öppet
vår framtid förstör

De äldre var unga
bland jordbruk och skörd
men vi får ta över
en världs så förstörd

Laegesrapport - MALLIS!

Fyfan vad nice det AER! Steffi och jag drar till middagsbuffen om 5 pa hotellet. Har varit pa stranden hela dagen, druckit smirnoff och baers pa trampbaten vi betrampade i det klarblaa havet.
Det aer gott att vara pa mallis.

/ Holtz

Update

Jag är förkyld. Igen. Nej jag har inte svininfluensan era töntar. Så nu tänker jag vila upp mig inför helgen, hoppas verkligen jag hinner bli frisk innan.

Just nu är det här min allra bästa vän på hela jorden, rätt så tystlåten av sig och ganska stel. Men jävligt skön ändå:


Nässpray ftw!

/jenny

Gör det bara

Vad fan, jag ser ju att ni läser! ja, ni läsare! sätt igång att kommentera lite!!!

/jenny

Mallorca

Tänkte bara tala om att jag tar planet 07:15 på tisdag till Cala Bona, Mallorca med Steffi, Denise och Eddie. Tycker hotellet ser ganska trevligt ut.

Puss
/ Holtz


"Början till ett tragiskt slut"

Första gången man dricker
så gör man det mest på skoj
men o', vilken underbar känsla
det snurrar i huvet' o' boy

Nästa gång man är ute
man vill även då snurrig va'
och blott efter några få gånger
man kul utan sprit ej kan ha

Sen blir det trist att va' snurrig
då måste man dricka mer
man super sig full och man tycker
att spriten en lyckostund ger

Behovet det växer i kroppen
och utan sprit blir allt trist
och detta kan sägas är början
för männ'skan att bli alkoholist 

en söndag att älska

Vaknade upp som en jävla boll i Tobbe säng. Var på fyran igår alltså, Emma och Robin kom och vi splittrades som tjejer och killar gör. Jag och Emma (tvingade henne) kollade på Ice age 3, som jag längtat, medan grabbarna spelade något tråkigt tvspel. Somnade sedan direkt efter filmens slut. Vaknar upp vid sex på morgonen (som bollen jag tidigare nämnde) på grund av att jag för länge ignorerat det faktum att jag var så JÄVLA kissnödig. Ni VET känslan. Går ut från rummet, och skådar TOBBE - övergiven och rädd i fosterställning med mössa, utan varken täcke eller kudde i soffan. Han vaknar. Vi samsover i sängen, går upp vid halv nio för att sedan göra frulle och skåda andra delen av Darwins laddade idé. HÄR kan ni se första delen. Tänk vad EN enda människa kan åstadkomma, och hur dumma vi hade varit om de religiösas teori om arternas och jordens uppkomst hade fått cirkulera vidare generation efter generation. Seriöst, hur dum får man vara. Jävla idioter som ens fortfarande tror att någon jävla "gud" har skapat världen. INSE FAKTUM! Det naturliga urvalet rules.

Efter att Malin och jag jobbat från 11-15 idag åkte vi till gymmet för att bemästra badmintonplanen. Vi spelade ett bra tag för att sedan gå över till gymmet där vi körde en rejäl workout i nästan två timmar. Så jävla skönt att träna. Sedan gick vi i skön takt till strand från rackethallen. Nu sitter jag i hennes säng medans hon sitter på golvet och läser upp dikter från 1975 som hennes kära mor skrev. En dikt varje dag i ett år. Den dagboken kommer att hittas i framtiden och publiceras likt Dag Hammarskjölds "Vägmärken". Ska skriva upp en dikt här snart.

Ännu en gång är helgen segrad.
/ Holtz

lördag

Hej alla vänner
Jag är hos Tobias på fyran och fixar med html och csskoder. Det är en intressant värld, datavärlden. Och det känns skönt att man inte krökar bort sitt liv som en jävla bollsport. I dessa tider ÄR jag inte sugen. Men jag vet att många i Stockholm är det ikväll.. tänker på hur många one night stands som kommer genomföras, hur många efterfester som kommer hållas, hur många grannar som kommer störa sig på efterfesten, hur många boxar som kommer konsumeras.. Vill veta ALL statistik!gatukonst.se


/ Johanna

Hahaha/jenny

Lägesrapport

Klockan är redan kvart i fyra. Sitter i morgonrock. Vad fan hände med lördagen? totalt bortslaggad skulle jag vilja säga. Får gottgöra mig själv med att gå ut ikväll, vilket jag ska göra med Hannah och Josefine. Vi ska ut och ha kul har jag bestämt. Japp.

Igår hade jag kul. Var ute med Hannah och drog till metro där vi stannade hela kvällen för att se till att göra inträdet värt.. haha nej men vi stannade faktiskt för att det var nice! träffade på lite tyresöfolk (ovanligt) och lite andra bekanta. Tänka sig.

Nej nu ska jag pigga upp mig med en dusch! Ha det!/jennyyyyyyyyDen förträffliga listan

http://open.spotify.com/user/johannaholtz/playlist/12wd1yiGDeIqiqWshi6m6w 

NJUT!


Det nyktra uppvaknandet!

En lördagsmorgon! Jag! Tredje helgen i rad!
Behöver inte tänka igenom kvällen igår som NI måste. Behöver inte reda ut allt oklart som skedde igårkväll. Behöver inte ångra att jag posade runt på Stureplan sent igår, och ångra det jag ser NU på stureplan.se's mingelbilder. En bedrövligt alkholiserad sexybitch som du trodde igår att du var. Hehe, men det var du inte trots allt. Visst känns det lite jobbigt idag? Ni HAR ångest!!!! Det har inte jag.
Ska dra in till stan med fröken Sellgren nu, glida runt i den ångestfria atmosfären som råder omkring oss denna sköna lördagsmorgon. Det är varmt ute, himlen är blå. Ville bara säga det för att det är något ni inte får uppleva, eftersom ni kommer att vakna upp när ovädret har kommit.
Men då, iväg mot stan nu. Ej att förglömma 56-bussen. Ingen skada skedd

ÄN!


/ Holtz

bloggfjortisar ska dö!


HAHAHAHAAAAAAAA hhahaha
/ t

Love is blind, and so am I!

Jag har lyssnat på låten Quiet Horses gjord av Fleet Foxes hur länge som helst. Alltid tyckt den vart sjukt bra(sen jag upptäckte bandet förra hösten dvs!) Ja men liksom, loggar in på spotify, "hmm vad ska man lyssna på idag..ja men det blir ju Quiet Horses såklart!" Alltid. (eller va fan, ofta) En given klassiker kan man i alla fall säga. Skönt namn också. Tysta hästar. Haha. Hahaha! Så glad blir jag av det namnet. TILLS igår... insåg då att låten inte heter tysta hästar, utan tysta hus. Quiet Houses.

Och så! mina vsda-läsare, är det att leva med en synskada! I ett helt år har mina ögon lurat mig. Vad mer kan dom tänkas dölja? Det ska jag ta reda på!

/ teeeeee


¤#"%¤"&%

Åh vad mysigt att en till spindel har flyttat in i mitt badrum <3333333333333333333333333333333333333333333


/jenny

Simon & Thomas

Pinsamt.. det är ju det i designprogrammet Simon & Thomas när svennefamiljerna VERKLIGEN. INTE. VET. om det ska svara Simon på svenska eller engelska, när han själv kör sin egen blandning av språken. Det får jag ångest av.. jobbigt.

/ Holtz


Det här med fotboll

Näe nu tycker jag de försöker vara lite för jämställda va. Nyhetsankarna och alla snubbar och gummor som ska prata om fotbollen. Men nu tror ni självklart jag menar vanlig (läs: manlig) fotboll, eftersom att det ÄR vad man refererar till när en person säger fotboll i exempelvis nyhetssammanhang. Men oj vad irriterade och lite STÖTANDE det är när jag märker hur nyhetsankarna KÄMPAR för att ABSOLUT INTE nämna DAM framför ordet fotboll, när det egentligen är vad man talar om. Damfotboll. För varför ska man förkvinnliga ordet? Lägga till "dam" liksom, framför "fotboll". För damfotboll och herrfotboll är ju EXAKT SAMMA SAK. Fotboll som fotboll, eller hur?


Nae fy faan. Nu drev jag lite.
/Holtz

RSS 2.0