Jag kan inte annat än hålla medEfter att jag hette detta på MSN fick jag två fina djupa texter av två grabbar jag känner. De båda handlar om kärleken till drycken Julmust.

- "Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från var gång man dricker julmust.För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på julmust, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska.Rent fysiskt sätter kemiska processer igång i kroppen när vi förtär julmust. Detta kan delvis förklara känslan av rus och glädje. Men julmust är så mycket mer. Det handlar om förväntningar, längtan, förhoppningar och drömmar. Redan när vi är små läser de vuxna sagor för oss om evig och sann must."


- "Julmust är en Dryck som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Drycken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller nationen, mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller Kyrkan, eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. Kärlek i dess olika varianter är ett ofta återkommande tema inom litteratur, film och litteratur."

/jerre
 

 


Kommentarerna

Kommentera då!

Vem fan du är:
Kom ihåg mig?

E-posten: (publiceras ej)

URL/Bloggadressen:

Kommentaren:

Trackback
RSS 2.0