Cyklopen signar in

Svensk media idag måste nog vara det absolut största skämtet någonsin. Att vara känd är något som dyrkas och något som de flesta svenskar drömmer om att bli. Problemet är att de personer som verkligen förtjänar sitt kändisskap aldrig kommer att bli kända. När du jobbar får du lön, likaså borde det vara med din tid i rampljuset. Det är ingen som får betalt för ett dåligt jobb och varför får då fullkomligt talanglösa människor synas under bästa sändningstid, största hemsidan eller hetaste radiokanalen?

Vad jag syftar på är kanske ganska diffust, men jag ska försöka förklara mig på bästa sätt. Exempel på talanglösa människor inom svensk media idag är; Victoria Silvstedt, Sofia Wistam alias Soff-i-propp, Carolina Gynning, Linda Rosing, Katrin Zytomierska, listan kan bli längre. Dessa människor är idag IKONER och framgångsrika inom media, framförallt i tv. Några av dem har byggt sin karriär på dokusåpa, några på bloggar och andra på att de enligt dem själva är talangfulla. Ge mig ett exempel på en form av talang eller utstående egenskap som någon av dessa besitter. Jag håller med om att de är ”mediatränade” och kan prata i tv, absolut. Men vad är det som har fört dem dit de är idag? Jo, alla dessa har bokstavligt talat knullat sig till en plats i Mediabubblan.

Victoria Silvstedt var söt och oskuldsfull när hon hängde med ett känt rockband på turné, därigenom skapade hon sig ett namn och sedan har der rullat på. Den person som får mest kritik av dessa ovanstående är just Victoria och sorgligt nog är Victoria den personen med mest enastående egenskaper av de nyss nämnda. Carolina Gynning och Linda Rosing slampade runt i Big Brother-huset och har båda varit verksamma inom media under de senaste åren. Carolina Gynning är idag en av de största ikonerna och förebilderna för tjejer som vill etablera sig och synas inom media. Om du som förälder, farförälder, bror, syster eller vän till någon som vill lyckas i media uppmuntrar denne att Carolina Gynning som förebild bör ni skämmas. Hon slampade runt i Big Brother-huset, hade sex i tv, betedde sig som en idiot och sedan skrev en bok för att få empati. Detta har svenska folket köpt och tyvärr kom hon fruktansvärt billigt undan. Idag leder hon/har lett tv program med de hösta tittarsiffrorna, exempelvis: Idol.

Sofia Wistam som började sin talangfulla karriär som någon form av stylist och sedan fotoassistent lyckades med sin charm och utstrålning sätta klorna i Orup. Det dröjde inte länge innan Sofia fick ett eget tv-program, Soff-i-propp. Därefter har det rullat på och senast syntes hon i Talang 2008, som domare i juryn. Det är ganska komiskt att Sofia Wistam hade makten att bestämma vem som saknade/hade Talang nog att hålla sig kvar i tävlingen. För mig är det helt absurt att en människa som saknar både talang, humor eller slående egenskaper sitter på makten att bestämma vem som har talang och inte.

Tuffa Katrin Zytomierska som dagligen i sin blogg och på andra ställen i media poängterar vad som är rätt och fel, byggde upp sitt namn genom att först ligga med Alex Schulman och då bli en kändis för att sedan krydda till det lite extra genom att haffa tag i glamourikonen Bingo Rimér. Att hon sedan sitter och påstår att det är genom hennes blogg som hon blivit framgångsrik är bara rent skitsnack. Vad hade hennes blogg varit utan att Schulman hypat upp den? Vad som gör mig ännu mer irriterad är att hon har mage att sitta och klanka ned på andra i kändisvärlden, när hon själv har plankat in. Att gifta sig med en kändis är ingen ursäkt för att bli känd, hur många vet att Albert Einsteins fru hette Mileva Maric? Schhh.

Josefine Craaford, du förtjänar inte ens mina ord, du har tydligen "jobbat" dig till ett efternamn som gjort dig till Sverige mest kända radiopratare. Usch.

Sverige blir mer och mer skevt för var dag som går och vår inkompetens inom media som är den största informationskällan idag, visar att vi egentligen borde bytas ut mot något annat land. Det kanske låter överdrivet men vi förtjänar inte det vi har idag, detta på grund utav att 95 % av vårt land består utav idioter.

/ Cyklopen

Kommentarerna

Kommentera då!

Vem fan du är:
Kom ihåg mig?

E-posten: (publiceras ej)

URL/Bloggadressen:

Kommentaren:

Trackback
RSS 2.0