Hellasgården igårkväll

Make tea, not war

Hemkommen från kvällsbad i gamla, kära Öringesjön med Bubba, Jerre, Simon och även Josse en liten stund. Känslan när vattnet är varmare än luften, när man garvar så mycket att man måste välja mellan att simma och garva - det går ju inte att göra båda två samtidigt - och känslan när man går hem barfota i bara handduk i väntan på att möta sin bästa vän som man inte träffat på ett tag; den känslan måtte vara en av de bästa!


Nu så softar vi nyduschade i för stora tjocktröjor med tomma tekoppar i väntan på refill. I alla fall jag, eheh. Jenny ligger så söt i ena soffan, och i den andra ligger Tove på Bubba på Simon. De ska titta på Oz, men jag vill inte hoppa mitt in i en serie, är lite mer sugen på att checka Stockholm Boogie. Men nu ska jag sätta på tekokaren.

http://open.spotify.com/track/6ihBoTOUM8HXPGedCwxp95
/ Holtz

And everything is going to the beat

Anna har gjort mig nyförälskad igen. Orsaken är Passion Pit! Vilken jävla musik. / Holtz

Party, party!
En timmes sömn i lördagsnatten/söndagsmorgonen, lätt berusad med dessa mysiga herrar resulterade (återigen) i att jag somnade framför söndagsfilmen i världens skönaste soffa hos familjen Westerberg mellan mina sötisar. Vaknade upp 05.47 och inser att jag ligger utbredd över hela soffan, teven är avstängd och de andra gått och lagt sig. Fyfan, var ju bara att gå ner för trappan och slänga mig bredvid Jess i hennes säng.   
Men, jag var alltså bjuden på 20-årsfest ute i Sorunda på Sannas landställe i lördags, och det var precis som en sommarfest ska vara./ Holtz

julilistan

http://open.spotify.com/user/johannaholtz/playlist/0cl3G9yKACZ3LPnfetXjBg

Var så trött på alla mina playlists så jag bestämde mig för att göra en ny med musik jag nyligen fått belyssna! Musiken smälter som smör i solen. Den är varm, fin, mjuk, härlig och doftar som ingen annan musik kan. Det här är en spelningslista du kan lyssna på när du sitter med huvudet lutat mot rutan på bussen en regnig dag, när du ligger i solen och förhandlar med dig själv om du ska ligga kvar eller hoppa i badet, när du gör dig redo för party, när du chillar i parken, in mot småtimmarna efter efterfesten eller när du vill.

*nöjd*
/ Holtz

det finns bara en patrick ekwall

VIlket sommarliv jag levt! I måndags tog jag nio-båten till Johans landställe från Strömkajen (gick fel först och insåg att jag stod på Strandkajen och var tvungen att dra löpet till the real shit) och kom fram halv elva på Halleberg. I rättan tid! Hann även bli lite mer kär i Stockholms glittrande skärgård och i Bob Dylan och hans fantastiska liv. Jag är Bob Dylan när jag läser boken. Han känns liksom så jävla hårt, briljerar, lyser igenom. Är. Skiter i. I alla fall, jag har inte kunnat haft det bättre med en sån fin kompis på ett sånt fint landställe i dessa jävligt heta dagar. Vi har vaknat tidigt, ätit frukost i morgonsolen och middag framför solnedgången. Sett hur Viking Line smeker vattnet. En tillfredsställande vy. Vi har rott ut med båten och fiskat, chockerat våra brunbrända kroppar när vi mot vår vilja hoppat ner i det iskalla havet, fiskat på kvällen i sann fiskar-anda med stövlar, sydväst och gummioverall när vattnet är sådär stilla, spegelblankt och tyst så man hör och ser när fiskarna valsar vattnet. Vi har lyssnat på morgonpasset i p3, klarat ungefär 40% av donkey kong på supernintendo, sett U21-landslaget kickat både serber och engelsmän i asset på fotbollsplanen (tycker att den U21-truppen kickar skiten ur a-truppen), pimplat vin och spelat chicago, vändtia, 500 och välkomnat Petter när han joinade oss de tre sista dagarna. Fyfan vad jag älskar livet på landet! Och ännu mer när ingen kan få tag på en.

Ska skriva lite mer om helgen sen men nu ropar Jessica och frågar om jag ska ha vaniljvisp (tror jag hon sa) på jordgubbarna. Wää
/ Holtz

Ja dåså!

Då är man PACKAD och klar! He he naaej jag e inte packad. Väskan är. Jag drar ju imorgon! Klockan nie kommer bilen och hämtar mig. Sen plockar vi upp agnes i mälarhöjden. Sen KÖR VI, KÖR VI!!!

Tältet är inhandlat.
Likaså provianten. (vägra langos!)

Fan jag är typ nervös. Om maxx typ krockar med bilen och vi inte kommer fram. Eller att min biljett skulle va fejk. Helvete i så fall. Men det är den ju inte!


Peace and love, jag är taggad nu! Festival. Smutsig. Full. Glad som faen. Musiken.... åhhhh


/ tove

Johanna kan inte sitta fint

Åhh det här är så kul! Ni förstår inte. En uppkäftig jävla unge visar läraren sin plats. Fann videon på min egna dator.
(Uppkäftig unge = johanna, 15 år)


/ toooooooove

Tisdagen mina vänner

Jaha gott folk. Solen vågade sig fram idag med, men som en liten mes. Känner inte riktigt att det är schteek. Jag har precis solat med Tower på hennes balle he he. Det var nice, mycket prat och liten verkstad har varit dagens göra. Jag är ensam hemma också och kommer vara det ett tag, så jävla skönt!!!!!!!!!!! Dissade landet i norrland den här sommaren med!

T håller på att packa sina stuffs inför imorrn och jag ska snart hem och laga lunch till mig själv! mycket mer spännande än så lär väl inte ske idag!/Jenny

Fyfan så roligt!

http://open.spotify.com/user/johannaholtz/playlist/0wcIdH8X5oY5yNgzkFCoJI 

Ha ha! kan inte sluta skratta åt playlist-namnet.Holtz


Älska livet på landet

Är hemma hos Tove och beskådar hennes klädprovarrusher i huset. Hon ska ju trots allt till peace & love i veckan! Önskar henne all lycka och allt röj i världen. Imorgon klockan 09.00 avgår båten från Strömkajen till Halleberg. Johan har landställe på ön så där ska jag leva som den en sanna tölpen, fiskaren och softaren jag är. Med honom såklart! Vädret ska ju bli skitnajs så dessa dagar kommer passera i sann sommaranda. Kan inget annat än älska livet. 

Holtz


Bilder från midsommarhelgen bre

Dave Van Ronk

Läser en självbiografi av Bob Dylan för tillfället och har börjat lyssna på hans inspirationskällor under tiden han själv letade sunkhak att spela på innan han joinade branschen som sjungande samhällskritiker./ Holtz

I mitt nästa liv

Hahahaha jag orkar inte................../ Jerre

Midsommarn

Får väl skylla mig själv att jag inte läser men föredrar att man kan prata med varandra i verkligheten också ifall den ena eller den andre inte skulle läsa. Det roligaste med allt det här var att inlägget under mitt "men svara mej" handlade just om vad Joe skulle göra på midsommar! Haha sopa jag är. Men jag ska händanefter alltid läsa bloggen, så jag vet.... Fattar egentligen inte varför jag inte läser så ofta, jag läser massa andra bloggar vad fan.

Min midsommar blev totalt misslyckad. Inte för att jag trodde att den skulle bli lyckad eller ens ville det, den bara blev misslyckad ändå. Jag tog mig till Nacka (!?) en sväng med Camilla och Kim. Det var väl trevligt med lite krök och folk men fick jävla huvuvärk och visste att jag fan inte var helt frisk riktigt ännu (efter förra veckans sjukhusvistelse) så jag drog hem, men det var skön.....T!!

För övrigt hatar jag midsommar- och andra högtidshysterier som folk alltid ska jiddras med. Sill hit och dit. Jag hatar sill, jag har inte ätit det men jag vill inte ens prova, eller jo kanske nån gång och då vill jag minnas att det var äckligt som fan. Jag gissar att det är rå fisk. Jag vet inte ens det eftersom jag inte har intresse alls för sill.


                                     SILLDISS// Jenny

Mina svärföräldrar är med i en hemmagjord porrfilm


Midsommarafton

...en fröjd för hjärnan att tänka tillbaka på! Allt började med den där supertrevliga sillunchen med vänner och familj i ett hus vid havet. Det var under ett paraply som jag satt med en wasabi-cider i handen och sjöng snapsvisor. Regnet var nära! Nere i vattnet kunder jag för första gången skymta ma's och pa's segelbåt. Den var ju fin. När ciderna var slut kände jag att jag inte så mycket mer att hämta. Jag började bli lite vinglig och det är något jag ej klarar av i mina föräldrars sällskap. Det var dags att åka hem och vidare till partyelitens midsummer games i mälarhöjden. Ja dom körde nån slags sjukamp, men jag fattade inte riktigt. Började istället dra i mig rödvin. Läget var nice. Laget var nice. Det planerades kommande spårerier såsom P&L och rhodos. Sen fick vi komma hem till den snälle oskar bohman: Dansen, vinet, gänget, utehänget. Här nånstans uppstod det också en ganska nasty argumentation som drog ut på tiden. Jag är sämst på att debattera men den här gången vann jag fan grälet och fick ett "okeeeej, du har lärt mig en läxa". Det jävla uttrycket har jag haft mycket roligt åt idag! Ho ho skitsamma. Jag stormade in på bisittargatan 7 och däckade i nån säng som så många gånger förr. Vid det här laget hade jag också hunnit bli jävligt ägd, men det hör också till det vanliga. Fan då.

/ tove
 


Allmänheter

Ligger i världens skönaste och lenaste säng (Jessicas) just nu, naken med en handduksturban på huvudet och en tekopp till höger om mig på golvet. Doftar så jävla gott! Lyssnar på Melissa Horn. Börjar tänka på en dröm jag hade för några dagar sen. Jag var på en båt med någon snubbe och trixade då det helt plöstligt börjar spöregna och blixtra. Snubben utbrister med seriös ton och fullt allvar i rösten: du får ABSOLUT INTE(!!) under några omständigheter hålla på med några allmänheter.
Haha vadå, nej nej okej jag ska inte!!!
Hur ska jag tolka detta? Efter hans uttalande blev stämningen mellan honom och mig ganska kall, skum och mystisk.

/ Holtz


Midsommarafton

Jerre, om du hade läst bloggen och inte bara skrivit i den max en gång per månad hade du just läst att jag dragit till landet och röjt.

Långt utanför Värmdö befann vi oss. Anlände i torsdags kväll och körde en liten förfest inför själva afton. För midsommaraftonen inledde jag med chillfiske på bryggan i en solstol efter att alla andra deckat. Klockan var fem på morgonen och jag kunde inte sova pga obekvämligheter. He he.  Därför njöt jag istället av soluppgången på bryggan med metspöt redo. Som den fiskare jag är! Vattnet var sådär lugnt, blankt och glittrigt på ytan som man inte kan annat än älska. Då och då glänste det även till i spiggens kroppsstrumpa. Det var fint.
Det Oändliga Byggandet av Partytält startade vi vid ungefär kl 12-13. Asnice väder också, sol som fan.  Uppdukning av bord, en vunnen fotbollsmatch och några timmar senare hoppade jag och Jessica i plurret i samma veva som solen gick i åskmoln. Vi sambadade med blixten. Det var fint. Lite senare startade vi midsommarmiddagen och därefter var det femkamp. Vi delade upp oss i två lag och första grenen var pilskjutning. 0-1 till motståndarlaget. Därefter boule, 1-1. Norsk fylla efter det, fyfan så kul det är. 1-2. Kampen avrundades med klädstrecket. 1-3. Sen blev det inga fler grenar. Femkampen nedgraderades tll fyrkamp men det var lika bra det. När jag trodde att klockan blivit 00.00 var den i själva verket 20.00! Vi hade tydligen legat i i sann midsommaranda. Lyckat firande som avslutades med en tripp till hästhagen där hästar matades. Alltid nice.

/ Holtz

MEN SVARA MEJ!!!!

Jag får ingen kontakt från nån av er bloggvänner så jag frågar här:

TOVE OCH JOHANNA, VAD FAN SKA NI GÖRA IMORRN PÅ MIDSOMMAR OCH VART FAN ÄR NI NÅNSTANS ERA MYGLARE??????????????

/ Jenny

Att nalkas

Tänkte lite på midsommar, nu när högtiden nalkas. Nalkas? Tänkte lite på nalkas. Synonymer: närma sig, vara på väg, vara i antågande, förestå. Så; jag nalkas, Tove! är lika med; jag närmar mig, Tove! Fan vad nice att nalkas. Känna sig lite som Jesu. Hehe..Drar till någons landställe nu idag med Jessica. "Vaxholm"-någonting snappade jag upp i telefon med Mr Ahlstedt. Vi får väl se vad som sker under röjhelgen!
Må så gott!
/ Holtz

Överdrivet roligt

Taggar!!!! Ska bli så jävla NICE att se the kooks nästa torsdag. Kan ni inse?

/ tove

Det första bemötandet

Är evigt tacksam till min käraste väninna Stephanie "Ciggen" Thäpp för denna resa som sturrepresent. Såhär var det; Skjortor instoppade i för högt åtsittande byxor så att det blir en slags uppblåst ballong av skjortan när man rör sig fort. Springandes, löpandes, rusandes kors och tvärs över gator och torg. På dessa sätt tog sig dessa amerikanska varelser sig framåt, ofta med en takeawaydryck i Starbucks-anda i ena handen. West, east, south och norths streets korsat med avenues. Vårt hotell låg på Lexington Avenue mellan 47th och 48th street så ni fattar grejen. Omvägarna vi gick första dagen då vi inte hade en aning om hur deras gatusystem fungerade va. Fyfan, just därför sitter jag och skriver med en hand nu. Den ena sitter jag och trycker med på min ena gladiator eftersom att sulan pajjade av allt walkande. Herr Wallberg hjälpte mig med skon och nu hoppas vi att den blir reparerad igen. Föralltid evigt tacksam!
Vad vill man höra om New York då? "Staden som aldrig sover". Jag trodde att allt skulle vara fetare, coolare och häftigare än vad det var. Så jävla ballt var det inte, visst var skyskraporna jävligt höga och alla olika varandra. Fin arkitektur, som de säger.
Empire state building var väl trevligt, frihetsgudinnan lika så. Sen då? Jag är inte för sevärdheter, det ger mig inget. Om det istället hade stått "var med och bygg skiten" hade jag tyckt det var nice. Men icke. Times Square var det jag var mest imponerad av, finns inget att jämföra med här i Sverige. Kanske på 080808-dagen ni vet. Så är Times Square 24/7. Jag och Steffi drog även upp tre real niggaz från Brooklyn på rummet. Satt alltså och drack Heineken, med tre negrer, från Brooklyn, som köpt ut åt oss. Ha ha! Älskar. Central Park var ett jävla drömlandskap. Gammelmor pilträd, baseballplaner, ängar, grönt överallt. Känn det! Men det var väl det.

/ Holtz


vad mysigt

Jaha, nu var det sommar igen, men även den kan ha sina mörka baksidor. Bortsett från det är det nice med sommar.

Jag har under de senaste dagarna kommit fram till detta:

1. Jag har inget jobb, och det är mitt eget fel och såna som lovar att dom ska ge mig jobb men inte gjort det.
2. Jag har inget planerat i sommar, också mitt eget fel, men också alla horors fel som har planerat in andra grejer med andra töntar före mig.
3. Jag ska denna sommar ägna mig åt att typ träna eller något, så jag har gjort något vettigt. Men även detta kan ses som ett skämt redan nu eftersom jag vet innerst inne att det inte kommer bli något seriöst av det.
4. Vädret är ju alldeles underbart...
5. Glad sommar Jenny!  *tihi*

/ Jenny

Barn är framtiden, inte porr!

Har jag roligt för att jag har tråkigt eller har jag bara roligt? Och jag kan inte sluta le åt rubriken!!!

Jag tänker på allt sjukt jag skulle kunna säga till kunderna. Igår t ex, när det kom in en asiat..jag var as-nära att säga: "Hej kines!" Som att han hette det eller??

Eller när folk köper sex toys, tänk om jag skulle bara "den där är super!! ojojoj"

FYFAAAAN SKÄMS ÖVER TANKEN. SIUTATIONEN. KÄNSLAN.


den här bilden på en tårta är till johanna som fyller 19 idag!!
/ tove


Glad midsommar

Jag: Tack hej!
Kund: Ja tack! Glad midsommar!
Jag: .............MIDSOMMAR!!!? huh, är det midsommar idag..?(varför har ingen sagt!!!)

Va tråkigt då..att jag jobbar och missar hela firandet. sillen.. dansen.. en liten femkamp. Och vart är min krans?

Jag som jobbade förra midsommar också! Suck..Ni får ha det så kul idag då mina vänner. Hoppas jag är ledig nästa år.


/ tove


Dinner party

Skönt att vandra hem halv fyra i natt utan att va full.
Vädret dödar mig.
Sara skall bemötas om en stund.
Ikväll ska vi hem till Sofie på middag.


Ni tror att tjejen här står på tå för att nå upp och kyssa sin man. Haha nej nej nej, han stryper henne. Halsgreppet!

/ tove


Inte så bra....själv?

Jag vet att jag måste börja fixa mig nu. Men jag är bara så trött. Trött i huvudet och i kroppen och lite i hjärtat. Igår var det jag mot världen. Idag är det världen mot mig. Tack för att rederiet finns!

För att lätta upp stämningen lite, det här är bilder från förra veckan när jag prankade agnes hårt! Detta är under telefonsamtalet när hon ringer upp och är jätteupprörd, och jag försöker hålla mig.
Beskåda lyckan!
  


/ tove :)

Att tjäna 50 kr på att gå på en avslutningsfest

...och hur man går till väga!
Allt handlar om lite fix och lite flyt.

Jag och Agnes ville inte bestämma innan om vi skulle gå på vår skolfekke eller inte så vi köpte inga biljetter för 120 pix. Samtidigt skulle vi ju vägra att betala 180 kronor i dörren för att få komma in. Med hjälp av våra crediga kontakter lyckades vi boka 2 tickets á 120 kronor, med valmöjligheten att sedan inte dyka upp om det skulle låta tråkigt.

Vid tolvtiden åkte vi dit. Och med agnes ipod i pant var vi välkomna att gå in och leta upp mannen med våra biljetter. Honom hittade vi aldrig, men hallå..? Vi var inne! Självklart kändes det inte jättekul att shags ipod var pantsatt i entrékassan. Men lite senare såg vi killen som beslagtagit den uppe i festlokalen med en drink i handen och insåg vi vår chans. Vi skickade ner ställets fullaste kille till kassan med linen "har ni fått in min blåa ipod?" Det fungerade. Vi fick tillbaka ipoden och var officiellt inne. Baren var stängd och det sög. Utan alkohol blev vi ej långvariga. Utanför bussen hem prasslade det till vid min fot och där låg en 50-lapp. Den log mot mig. Jag ryckte åt mig den, sprang på bussen och tryckte ner den i agnes ficka i farten...

Och det är SÅ man gör det!
/ tove (på arbetet)


dagens nyheter

Good news!
Johanna har visat livstecken från NY. Roligt att höra!

Bad news...
Jerre chillar på södersjukhuset! Naaaaej stumpan..hon mår faktiskt inge bra. Dom har lagt in henne på sös och satt henne på dropp arm. Hon hälsar att vi inte ska oroa oss.

/ tove


Neeeej......

Så typiskt när man plötsligt börjar stendigga en låt som man har haft i ipoden en längre tid. Man älskar den. Och så nästa dag hör man att den har börjat spelas på radio. Känslan.... låten tas ifrån en, slits i små stycken som delas ut till hela världen.

Ta den bara...
The kooks - All over town

Det positiva är att dom nog med större sannolikhet kommer spela den på P&L om TVÅ VECKOR!!! tagga fan...

/ tove at work

Hallå alla glada!

Nu är det bråttom till jobbet. Ska röja lite, dricka kaffe och skälla på chefen som har gjort fel i schemat.. sssk! Undrar vart johanna befinner sig. Undrar varför agnes inte svarar på sms. Undrar om jag kommer hinna med bussen.


Helt sjuk grej som tobbe lärde mig!
/ tove


nice

Har ett tag funderat på att införskaffa The Sims 3. Som ett gammalt fan av de första upplagorna av spelet så vet jag mycket väl vad det innebär att köpa sig ett nytt simsspel: socialt självmord. Jag kommer sitta day N night med det där spelet och totalt waste:a bort sommaren!!!! fan också...../ Jenny


livet är en snäll hora

Jag är sjuk. När jag är sjuk så är det mig det är mest synd om på hela jordklotet. Det är sant.

Tänkte bara säga hejdå till Jojje här på bloggen eftersom vi inte hann igår? jaja.. men köp nått snyggt och dyrt till mig i NY så blir jag glad!

Och Tove... du kan få vara med mig nästa vecka om du vill, ska bara kolla min kalender!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

XOXO / Jerre

hej bloggen

Dagen inleddes skönt med en fyra och en halv timme lång frukost bakom planket på framsidan. Jag johanna och viktor foodade olika sorters plockmat i stora volymer samt glutenfria pannkakor med blåbärssylt. NOTERA!!Jenny är sjuk. Jojje drar till USA imorgon så vi håller på och handtvättar och packar idag. Kommer sakna henne lite. Vem ska jag va med nästa vecka?

/ tzipi livni

Kan han inte bara dra!?

Jag har tagit en en och en halv timmes paus i pluggandet. ångesten är här nu, snett bakom mig står han och stirrar. han tycker att jag är cp. ett mongo!....
aja, langar en lista iaf!
http://open.spotify.com/user/stadskurre/playlist/1R6eQdyKHJx9hyyYwhFBQZ

/ tove

*STOLT*

Fyfan kolla på dom! Dessa två tar idag studenten och jag ska nu åka och fira med dem. Jag kommer ihåg när vi var små, och jag insåg att NI var ett år äldre än mig. Jag blev SÅ ledsen. Sen kom jag över det och vi var bästa vänner ändå! Nu börjar jag fan lacka lite på det där igen. Men daemn va brqa ni är, ni är färdiga, FATTA! Jag är nu så så stolt och glad!

GRATTIS SARA OCH SOFIE!!! 
SKUMPA!
/ tower

Känner ni igen??

Vad i helvete betyder denna skylt, varför finns den och hur fan uttalar man ordet?


Btw, den finns på bussarna.

/Holtz

RSS 2.0